Author Topic: Air Horn and Buzzer both poorly...  (Read 600 times)

AlanC

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Air Horn and Buzzer both poorly...
« on: July 16, 2017, 2124 UTC »
The 'Air-Horn' on 4020 is not radiating it's normal signal; there is plenty of carrier but the modulation is a weak 'prrrr-prrrr-prrrr' instead of the normal strident tone. Sounds 50Hz-ish.

Coincidentally the buzzer on 4625 is almost completely off air- it was very weak earlier and now it's almost completely gone, no carrier just a bit of sidebands. I'm struggling to believe its just bad propagation, I've never heard it that bad before and everything else seems normal.

Cheers
Alan

MDK2

  • DX Legend
  • ******
  • Posts: 1892
    • View Profile
    • My radio reception videos
Re: Air Horn and Buzzer both poorly...
« Reply #1 on: July 17, 2017, 1640 UTC »
Interesting. Where's your QTH?
Denver, CO.
Grundig Satellit 750, Tecsun PL-600, SDRPlay RSP2 Pro.
two homebrewed mag loops (10' and 15' circumference).
Soon to include RA0SMS mini-whip, but need mounting before that goes online.
eQSL's appreciated, wickerjennie (at) gmail

sat_dxer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 339
    • View Profile
Re: Air Horn and Buzzer both poorly...
« Reply #2 on: July 17, 2017, 2021 UTC »
4625kHz heard buzzing away from 2015z 17 Jul 17 on the Twente WebSDR...
« Last Edit: July 17, 2017, 2028 UTC by sat_dxer »
Most times & frequencies posted are only an approximation.
Due to the insubstantiality of any “control list” or other designator codes, they are never used.
-30-

AlanC

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Air Horn and Buzzer both poorly...
« Reply #3 on: July 20, 2017, 1042 UTC »
Sheffield, UK but I was listening on the Twente webSDR.
Cheers
Alan