Author Topic: HM01 missing broadcast  (Read 427 times)

MDK2

  • DX Legend
  • ******
  • Posts: 1892
    • View Profile
    • My radio reception videos
HM01 missing broadcast
« on: October 24, 2017, 1630 UTC »
As of 1630, the usual daily transmission for 1600 on 11435 is missing. No carrier has been observed at all.

EDIT as of 1808 UTC, there has been no signal on 11435, 11530, or 11635 at all today.
« Last Edit: October 24, 2017, 1808 UTC by MDK2 »
Denver, CO.
Grundig Satellit 750, Tecsun PL-600, SDRPlay RSP2 Pro.
two homebrewed mag loops (10' and 15' circumference).
Soon to include RA0SMS mini-whip, but need mounting before that goes online.
eQSL's appreciated, wickerjennie (at) gmail

Skywave

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: HM01 missing broadcast
« Reply #1 on: October 25, 2017, 0010 UTC »
Perhaps the transmitter is down for maintenance or suffered a failure?
« Last Edit: October 25, 2017, 0013 UTC by Skywave »
Eton Satellit Grundig Edition (003 Firmware) || 40 m Longwire where specified || UK

MDK2

  • DX Legend
  • ******
  • Posts: 1892
    • View Profile
    • My radio reception videos
Re: HM01 missing broadcast
« Reply #2 on: October 25, 2017, 0051 UTC »
Perhaps the transmitter is down for maintenance or suffered a failure?

Transmitter trouble seems the most likely explanation, but I have to admit to not really doing what I could to see about that. (What could I do? Check for all the scheduled RHC transmissions and see if any were missing. Not that that would explain things, as they often go missing without explanation, but if a lot were missing today, it could have been an additional clue. Alas, I didn't think of doing it til now.)
Denver, CO.
Grundig Satellit 750, Tecsun PL-600, SDRPlay RSP2 Pro.
two homebrewed mag loops (10' and 15' circumference).
Soon to include RA0SMS mini-whip, but need mounting before that goes online.
eQSL's appreciated, wickerjennie (at) gmail

shadypyro

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 203
    • View Profile
    • Email
Re: HM01 missing broadcast
« Reply #3 on: October 25, 2017, 0420 UTC »
I didn't hear HM01 today on 11635 kHz at 20:57 UTC I think, Pedro might turn the transmitter off
Tecsun PL-380, Sangean ANT-60 Portable Shortwave Antenna.

MDK2

  • DX Legend
  • ******
  • Posts: 1892
    • View Profile
    • My radio reception videos
Re: HM01 missing broadcast
« Reply #4 on: October 25, 2017, 0535 UTC »
Finally hearing it at 0535 (forgot to tune in earlier) on 10860. Huzzah!
Denver, CO.
Grundig Satellit 750, Tecsun PL-600, SDRPlay RSP2 Pro.
two homebrewed mag loops (10' and 15' circumference).
Soon to include RA0SMS mini-whip, but need mounting before that goes online.
eQSL's appreciated, wickerjennie (at) gmail

Ct Yankee

  • DX Legend
  • ******
  • Posts: 1080
  • Merry Christmas & BonAnno
    • View Profile
    • Email
Re: HM01 missing broadcast
« Reply #5 on: October 29, 2017, 1033 UTC »
Excellent reception at the moment  9155 am 1030 utc 29 Oct 2017
Transmission of Numbers stopped at 1047 utc
« Last Edit: October 29, 2017, 1048 UTC by Ct Yankee »
Zenith T/O G500, Zenith T/O Royal 7000, Emerson AR-176, Zenith 8S154, T/O 7G605 (Bomber), Tecsun PL-600 using 40 feet of copper wire. 
Durham, Connecticut  (rural setting, 15 miles from Long Island Sound)
qsl please to:  jamcanner@comcast.net  (Thank you)